The Mule: Verhaal | Warner Bros.

Warner Bros. Pictures, Imperative Entertainment en BRON Creative brengen de nieuwe speelfilm THE MULE van regisseur Clint Eastwood uit. Naast het regisseren van de film, zal de ervaren acteur ook vóór de camera staan, samen met Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña, Dianne Wiest, Andy Garcia en daarnaast ook Alison Eastwood, Taissa Farmiga, Ignacio Serrichio, Loren Dean en Eugene Cordero.
Eastwood speelt Earl Stone, een eenzame man van in de tachtig die failliet is en hierdoor genoodzaakt is zijn bedrijf te sluiten. Hij krijgt een baan aangeboden waar hij alleen voor hoeft te rijden, een simpel baantje, maar buiten Earl’s weten om heeft hij zich aangeboden als drugskoerier voor een Mexicaans drugskartel. Hij doet het goed, zelfs zo goed dat zijn ladingen exponentieel toenemen en Earl een handlanger krijgt toegewezen. Hij is niet de enige die Earl in de gaten houdt; Earl staat ook op de radar van DEA-agent Colin Bates. Zelfs als zijn geldproblemen tot het verleden behoren, achtervolgen de fouten hem die hij in zijn verleden heeft gemaakt. Het is onzeker of hij zijn fouten op tijd kan rechtzetten, de autoriteiten en het drugskartel zitten hem op de hielen.

Oscar®winnaar Eastwood staat voor het eerst aan beide kanten van de camera, sinds de veel geprezen film ”Gran Torino” uit 2009. Bradley Cooper, wie de rol van Bates vervult, werd genomineerd voor een Oscar® voor het acteren en produceren van “American Sniper”, in samenwerking met Eastwoord. Ook maakte hij zijn debuut als regisseur voor de film “A Star Is Born”, waar hij zelf ook in acteerde. Oscar®-genomineerde Fishburne (“What’s Love Got to Do with It” en TV-serie “Black-ish”) speelt de special DEA agent; Peña (“Ant-Man and the Wasp” en Netflix-serie “Narcos”) speelt collega-agent; Oscar®-winnaar Wiest (“Bullets Over Broadway” en “Hannah and Her Sisters” en TV-serie “Life in Pieces”) speelt Earl’s ex-vrouw; Oscar®-genomineerde Garcia (“The Godfather: Part III”) speelt de baas van het kartel; Alison Eastwood (“Rails & Ties”) speelt Earl’s dochter; Farmiga (“The Nun”) speelt de rol van Earl’s kleindochter; Serricchio (Netflix-serie “Lost in Space” en “The Wedding Ringer”) speelt Earl’s handlanger in het kartel; Dean (“Space Cowboys”) speelt een andere agent; en Cordero (“Kong: Skull Island”) speelt een kartellid.

Clint Eastwood (“Sully” & “American Sniper”) regisseert naar een scenario van Nick Schenk (“Gran Torino”), geïnspireerd door het artikel in New York Times Magazine “The Sinaloa Cartels’ 90-Year Old Drug Mule” geschreven door Sam Dolnick. Eastwood heeft de film tevens geproduceerd onder zijn eigen productiemaatschappij Malpaso, samen met Tim Moore, Kristina Rivera en Jessica Meijer en Dan Friedkin en Bradley Thomas van Imperative Entertainment. Dave Bernad, Ruben Fleischer, Todd Hoffman en Aaron Gilbert zijn uitvoerend producent. Jillian Apdelbaum en David M. Bernstein zijn coproducenten.

Eastwood’s team achter de schermen bestaat uit cinematograaf Yves Bélanger (“Brooklyn” en “Dallas Buyers Club”), productdesigner Kevin Ishioka (“The 15:17 to Paris”), kostuumdesigner Deborah Hopper en Oscar®-winnaar editor Joel Cox (“Unforgiven”), wie al veelvuldig hebben samengewerkt met Eastwood aan verschillende projecten.

GEREGISSEERD
DOOR
Clint Eastwood

CASTClint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne, Michael Peña